De Vesting Muiden

De Vesting Muiden heeft bezoekers veel te bieden: wandel over de natuurboulevard langs het torenfort de Westbatterij en geniet van het uitzicht over het IJmeer, neem plaats op een van de gezellige terrassen aan de Herengracht aan de monding van de prachtige Vecht, om te kijken naar de boten die door de Groote Zeesluis gaan, of verken de vestingwallen die de stad hielpen te beschermen.

De Vesting Muiden heeft bezoekers veel te bieden: wandel over de natuurboulevard langs het torenfort de Westbatterij en geniet van het uitzicht over het IJmeer, neem plaats op een van de gezellige terrassen aan de Herengracht aan de monding van de prachtige Vecht, om te kijken naar de boten die door de Groote Zeesluis gaan, of verken de vestingwallen die de stad hielpen te beschermen. In Muiden zijn een aantal belangrijke historische verdedigingswerken ook daadwerkelijk te bezoeken: het Muiderslot, Forteiland Pampus en het Muizenfort.
Het Muiderslot in Muiden
Beleef de geschiedenis van het Muiderslot in het echt: de Ridderroute voert je via de Westertoren  naar de Wapenzaal met de fraaie harnasvitrine en wapens. Onderweg, in de Kemenade, kun je op de foto als jonkvrouw, schildknaap of nar. In de Torenroute ligt de nadruk op de verdediging, met uitzicht op de historische tuinen, de kruidhof en de warmoeshof. Hier worden groentes van vroeger verbouwd. Ga mee met de rondleiding door de Gouden Eeuw, inbegrepen bij de toegangsprijs. Van april t/m oktober is de valkenier dagelijks (behalve op maandag) aanwezig met roofvogels. Sluit af met een bezoek aan het Waterschild met een spetterende waterbeleving.

Open: april t/m okt op ma t/m vr van 10 – 17 uur, za en zo van 12 17 uur. Daarbuiten beperkte openingstijden m.u.v. de schoolvakanties
Adres: Herengracht 1, Muiden
Meer informatie: www.muiderslot.nl of tel.  0294 256262
Forteiland Pampus vanuit Muiden

Sinds 2011 herbergt het forteiland de Xperience, een veelzijdige beleving over de geschiedenis van Pampus en de Stelling van Amsterdam. Voor iedereen die houdt van water, avontuur en historie. Met een plattegrond baan je je een weg door de oneindige lege ruimtes, die vol zitten met oude verhalen. Totdat je stuit op de museale presentatie. Daar zitten de ruimtes boordevol nieuw leven, dat wordt aangestuurd door interactieve multimedia. In met geur en kleur liggen schepen weer in de Gouden Eeuw voor Pampus, vechten de Hollanders opnieuw tegen het water, maar ook met het water als wapen.

Om bij het Forteiland te komen vertrek je per veerboot vanaf de Herengracht in hartje centrum van Muiden (t.o. huisnr. 33) voor een prachtige tocht over het IJmeer.

Open: april t/m okt op di t/m zo van 10 – 17 uur

Adres: vertrek veerboot vanaf Herengracht, Muiden (t.o. nr. 33)

Meer informatie: www.pampus.nl of tel. 0294-262326

Praktische informatie

Voorzieningen gehandicapten
ITS geclassificeerd Nee
Toegankelijk voor gehandicapten Nee
Aangepast voor gehandicapten Nee
Voorzieningen voor blinden en slechtzienden Nee
rolstoeltoegankelijk toilet Nee
Rook en Dier-vrij (ivm Cara) ja
rolstoel (op aanvraag) beschikbaar Ja
gehandicaptenparkeerplaats Nee
Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Productverkoop/museumshop Ja
Doelgroep
kinderen Ja
groepen Ja
zakelijk Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
studenten Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
gay Ja
lesbisch Ja