Tentoonstelling Flip Schrameijer (aquarellen en grafiek) en Eila Schrameijer-Loudon (keramiek)

Tentoonstelling van schilderijen, aquarellen en grafiek van Flip Schrameijer (1919-2007) en keramiek van Eila Schrameijer- Loudon (1925-1982) in Kerk aan Zee, Muiderberg. Iedere zondag geopend van 29 maart t/m 10 mei 2020, van 13 – 16 uur. De opening is op zondag 29 maart om 14.00 uur in Kerk aan Zee, Muiderberg. Toegang gratis maar op zondag 19 april moet er toegang betaald worden in verband met een concert.

Keramiste Eila Schrameijer- Loudon (1925-1982)

Keramiste Eila Schrameijer- Loudon (1925-1982) is o.a. opgeleid aan de toenmalige Kunstnijverheidsschool in Amsterdam (nu Rietveld Academie). Bij keramiste Emmy van Deventer volgde zij glazuurtheorie- en techniek. Haar werk wordt gekenmerkt door een palet aan glazuren in bijzondere tinten, waarmee zij steeds experimenteerde. De motieven op haar potten en vazen tonen haar geliefde inspiratiebronnen: de klassieke Griekse- en precolumbiaanse keramiek. Eila Schrameijer heeft veel van haar leerlingen geïnspireerd voor een professionele loopbaan als keramist te kiezen.

Kunstschilder Flip Schrameijer (1919-2007)

Kunstschilder Flip Schrameijer (1919-2007) is een representant van een generatie schilders opgeleid aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij ontwikkelde zich vooral als aquarellist, graficus en tekenaar. Zoals uit zijn oeuvre blijkt was zijn hoofdthema de natuur, en dan vooral de waterkant. In de jaren ’70 werkte Flip Schrameijer veel buiten in Muiderberg en directe omgeving. Het ‘nieuwe land’ van de Noordoostpolder, dat aan de horizon verscheen met zijn bruggen en hoogspanningsmasten, fascineerde hem mateloos en legde hij veelvuldig vast.

En dan was er het windsurfen, de in die jaren veel beoefende sport op het Gooimeer. De kleurrijke surfzeilen, bewegend in de ruimte van Licht en lucht, wind en water (de titel van zijn oeuvrecatalogus), waren jarenlang het favoriete onderwerp. In al zijn aquarellen en etsen toont Schrameijer zich meester in het vastleggen van de vluchtige momenten.

Gratis toegang

NB: Zondag 19 april moet i.v.m. een concert toegang betaald worden.

Vanaf Zondag 29 maart 2020 tot en met Zondag 10 mei 2020

Dag Van Tot