Pasen op het Muiderslot

dinsdag 9 april 2019

Lente in het kasteel! Er staan misschien nog niet zoveel bloemen in de tuin, maar wel in het kasteel! Voor de paasdagen op 21 en 22 april 2019 haalt het Muiderslot de tulpenvazen van zolder, voor extra bloemenpracht in de 17e-eeuwse woonvertrekken van P.C. Hooft, met speciale aandacht voor de tulp in de Gouden Eeuw.

Bij het voorjaar hoort natuurlijk de tulp: een ogenschijnlijk Nederlandse voorjaarsbloem bij uitstek. Met de exotische van oorsprong Turkse tulp werd in de zeventiende eeuw gepronkt door de nieuwe rijken in de Republiek. Voor de bloemen werden speciale hoge stapelbare piramidevormige tulpenvazen gemaakt, bij voorkeur in Delfts blauw. Voor de paasdagen halen we deze tevoorschijn en schikken er - naast tulpen- prachtige lentebloemen in.

Valkenier

De valkenier is er op beide dagen. Met extra demonstraties. De roofvogels zijn te bewonderen van heel dichtbij…..En wat eet een uil? Dat kunnen kinderen ontdekken als ze met de valkenier uilenballen gaan uitpluizen. In de Ridderroute kunnen kinderen daarnaast een echt uilenmasker knutselen/kleuren.

Openingstijden:Op beide paasdagen 2019 is het Muiderslot van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Meer informatie : www.muiderslot.nl