Programma Concert aan Zee bekend!

woensdag 12 juni 2019

Met trots presenteert Concert aan Zee haar programma voor het seizoen 2019/2020. Voor het 7e seizoen op rij 6 prachtige concerten op de zondagmiddag (aanvang 15 uur) in Kerk aan Zee in Muiderberg.

Het programma voor het nieuwe seizoen:

13 oktober 2019: Divina Insania: Israëlische barokgroep, met sopraan Lauren Armishaw, brengt een 17e eeuws Italiaans/Duits programma. Van Monteverdi tot Buxtehude, aangevoerd door Siebe Henstra op klavecimbel.

17 november 2019: Dudok Quartet Amsterdam en accordeonist Vincent van Amsterdam spelen het orgelconcert van J.S. Bach (BWV 1052) en een bijzondere bewerking van Wagners Tristan&Isolde. En u hoort twee Haydn strijkkwartetten.

26 januari 2020: Het Amsterdam Piano Trio. Drie jonge prijswinnaars: pianiste Yang Yang Cai, cellist Alexander Warenberg en violist Shin Sihan demonstreren hun talent met sonates en pianotrio’s van Ravel, Beethoven en Schubert.

1 maart 2020: Trombonist Jörgen van Rijen van het Koninklijk Concertgebouworkest, jazzpianist Dimitar Bodurov en trompettist Miroslav Petkov bouwen een eigenzinnig feestje van klassiek en cross-over repertoire.

19 april 2020: Spectaculair Blokfluit kwintet Seldom Sene en sopraan Klaartje van Veldhoven presenteren “Delight in Musicke”. Engelse renaissance muziek die klonk aan het hof van Henry VIII: Dowland, Purcell, Byrd, Baldwin en anderen.

24 mei 2020: Zoals ieder jaar: Carte Blanche voor Carl van Reenen. Dit keer vraagt hij zijn collega’s van het Utrecht String Quartet om terug te komen naar Muiderberg. Samen spelen ze het pianokwintet van Brahms en werk van Beethoven.

Als u geen concert wilt missen, neem dan een abonnement voor €87,50 (vrienden € 80 en boezemvrienden €75). De voorverkoop van losse kaarten is vandaag gestart op www.concertaanzee.com.

Daarnaast zijn er nog twee andere concerten te bezoeken:

In Kerk aan Zee is er steeds een wisselende tentoonstelling. Momenteel is er werk te zien van Janneke Hogerheijde met de titel 'Imperfecte Lijnen'. 30 juni van 14:00 tot ca. 15:00 uur wordt die tentoonstelling opgeluisterd door 3 musici: Hellen Roelofs mezzo-sopraan, Len de Vries fluit en Jeanne Verhoeven piano met een programma met o.a. Bach, Pergolesi en Fauré. Dit concert komt voort uit de samenwerking met De Nederlandse Fluitacademie van Emily Beynon.

8 september 2019 (om 14.00 uur): Klassiek op de Brink
Gratis toegankelijk openluchtconcert met saxofonist Johan van der Linden. Vorig jaar met zijn leerlingenorkest, dit keer met de internationaal vermaarde toetsenist Mike del Ferro en Andre Heuvelman, solo trompettist van het Rotterdams Filharmonisch Orkest